JonghernieuwersLogoKSA wordt voor de Jonghernieuwers een ontmoetingsplaats met vrienden. Ze zullen soms willen stilzitten om wat gezellig te babbelen, maar trekken er even graag eens samen op uit om de meest uiteenlopende stunten te beleven. De leiders zetten activiteiten op die een uitdaging vormen voor de leden en hen uitnodigen om samen te werken om hun doel te bereiken. Hierbij wordt al heel wat verantwoordelijkheid doorgespeeld naar de leden zelf en mag de groep geregeld zelf één en ander organiseren. In KSA mogen ze zichzelf zijn, los van de doordeweekse verplichtingen en verwachtingen.

Alle jongens en meisjes van het derde en vierde middelbaar zijn Jonghernieuwers. Ze hebben meestal op zaterdagavond activiteit. Veel sport, een dropping, bosspelen, bowling, … maar alles op het niveau van een jonge gast uit het derde of vierde middelbaar.

De Jonghernieuwers trekken tijdens de zomer, samen met de Knapen, steeds naar de Ardennen.  Activiteiten als infiltratie, tweedaagse en sjorren bevorderen ongetwijfeld de groepsgeest.

Tweejaarlijks wordt er ook door KSA-VSKJ-KSJ Nationaal “De Joepie” georganiseerd voor de jonghernieuwers. Dit is een vierdaagse wandeltocht van maar liefst 100 km die leidt naar stad X.

Na het laatste jaar Jonghernieuwer volgt nog één jaar als gastje, het +16-jaar.

Bannen_JHN2

Voor vragen over de jonghernieuwerban neem je best contact op met banleider Anton, dit kan op jonghernieuwers@ksatenbriel.be.